INZOOMEN OP VERSCHILLENDE WERKVORMEN

ONTSPANNING-VISUALISATIE-MEDITATIE

Voordat je aan een creatieve opdracht begint, of welke opdracht dan ook, is het belangrijk om even naar binnen te keren.  Afhankelijk van de groepssamenstelling en de gekozen workshop wordt hier korter of langer een moment voor genomen. 
  • Ontspannen door adem- en lichaamsgerichte oefeningen
  • Meditatie, sluit je af voor indrukken van buiten. Keer naar binnen, probeer zoveel mogelijk in het moment te zijn.
  • Visualisatie neemt je aan de hand van een verhaal mee naar je verbeelding.
 
Vaak wordt een combinatievorm gebruikt.

VISIONBOARD

Het maken van een visionboard laat je bewust en op een creatieve manier bezig zijn, met wat voor jou belangrijk is. Vanuit verschillende levensthema's wordt gezocht naar afbeeldingen en teksten. Over bepaalde dingen heb je al een duidelijk beeld in gedachten, maar vaak ook kom je daar gaandeweg achter door er bewust mee bezig te zijn. Een Visionboard  representeert  een beeldende blauwdruk van je ideale wereld met de ankers, dromen, verlangens en doelen in jouw leven. Een Visionboard is een reminder en stimulans, bewuster in het leven te staan en helpt je bij het nastreven van bepaalde doelen. De HUG's (Great Unbelievable Goals), liggen verborgen in je Visionboard.

SCHRIJFOEFENING

BEELD-ASSOCIATIE

Dat beeld en taal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is duidelijk. Het is soms een beetje als het kip en het ei, wat was er eerder? Er is een voortdurende wisselwerking van beeld en taal in onze hersenen gaande. Beeld roept taal op, taal roept beeld op. Aan de hand van gemaakte collages wordt een woordenstroom geschreven die gedestilleerd wordt tot een verhaaltje of kort gedichtje of haiku

SOULCOLLAGE®

 SoulCollage®  geeft je verrassend snel nieuwe inzichten door je uit je hoofd en bij je intuïtie te brengen, het raakt mensen direct in de kern. Tijdens dit creatieve, transformatieve proces wordt gewerkt wordt met de collagetechniek.  Intuïtief gekozen afbeeldingen vormen al knippend, scheurend en plakkend je SoulCollage®-kaarten. Bij het SoulCollage®-Proces gebruik je deze collagekaarten als spreekbuis van jouw innerlijke facetten.
Meer info: SoulCollage®

BEWEGING

Beweging is niet zo zeer een werkvorm maar eerder een manier om jezelf los te maken en te ontspannen.
Beweging in het algemeen brengt je in een stroming. Als je letterlijk even vast zit, geen inspiratie hebt, dan kan even bewegen, lopen of dansen op muziek je helpen in een andere energie te komen. Voordat je bijvoorbeeld gaat schilderen is even bewegen op het ritme van muziek erg nuttig. Omdat alles "ritme"is , ook een schilderij (ritme van penseelstreken, kleuren en vormen), brengt beweging je in de juiste flow.