top of page

Visie op Creativiteit

Onderweg in het leven raken we ons vertrouwen in creativiteit vaak kwijt. Ons innerlijk kunstenaarskind heeft een deuk opgelopen. Creatieve ontdekkingen worden bruut onderworpen aan een streng eisenpakket. Zodra je een poging waagt, spreken duizend innerlijke kwelduiveltjes je toe en verzand je goede voornemen tot een dorre woestijn. 

Herkenbaar?

Wat lopen we een hoop mis als we het hierbij laten! Als we geen risico's meer durven te nemen en uit onze comfortzone durven te komen. Creativiteit geeft kleur aan het leven, maakt alles zoveel intenser! Kunst maken gaat niet over een mooi plaatje schilderen, maar over verbinding maken met jezelf én met anderen, grenzen verleggen, ontdekken, spelen, expressie, heling en gelukkig voelen!

Het verreist een dosis lef om jezelf te laten zien aan de wereld. Vaak vullen we zelf in wat anderen van ons en ons werk vinden. Maar het feit is....we weten er niets van en het zou ons ook niet moeten afremmen, toch? Laten we eindelijk onze obstakels opruimen!  We hoeven niet en kunnen onmogelijk iedereen pleasen. Bovendien, daar hebben we toch geen controle over. Waar we wel controle over hebben is hoe en of we onze creativiteit aanwakkeren tot een brandend vuur.

 

Uit ervaring weet ik dat dit best lastig is in je uppie. Mijn creatieve "helingsreis" begon enkele jaren geleden door de ontdekking van "The Artist's Way". Hoewel ik een creatief doorspekte achtergrond heb, zat ik een tijdlang muurvast en dat merkte ik in alles. Door me bewust te worden van de manier waarop het creatieve proces verloopt, voel ik mij bekrachtigd. Ik begeleid je graag bij het hervinden van jouw creatief vermogen.

creative flow

Testimonials

De workshops die ik heb gevolgd bij Sasja heb ik als enorm inspirerend ervaren. Er hangt een warme  sfeer. Sasja begeleid vol enthousiasme en geeft je het vertrouwen in je eigen creativiteit. 

Annet Dorsman

Wat is het heerlijk om met een groep gelijkgestemde creatievelingen aan de slag te gaan, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en jezelf te uiten!

Ik heb een workshop SoulCollage gevolgd bij Sasja, een mooie en bijzondere ervaring 

Fabienne 

Marianne de Vriend

bottom of page