THE ARTIST'S WAY

creatieve revolutie

The Artist's Way, de weg naar en inspiratievol en creatief leven. 

Creatieve Revolutie is een cursus, geïnspireerd op het boek "The Artist’s Way" van Julia Cameron

Wie creativiteit toelaat maakt meer gelukshormonen aan. Creativiteit maakt dat je "outside the box"  kunt denken, nieuwe inzichten kunt vormen en innovatiever wordt. Tijdens deze inspirerende cursus ervaar je hoe je innerlijke kunstenaar ontwaakt, hoe creativiteit je leven verrijkt en hoe dit je energieke drive beïnvloed.

Schenk jezelf deze creatieve "reis" vol inspiratie en ontdekkingen. Of het nou gaat om kunst-werk of dagelijks-werk, als we scheppen voelen we ons gelukkig.

INHOUD "CREATIEVE REVOLUTIE

Tijdens de workshops ligt de nadruk op de creatieve verwerking van de thema’s uit het boek. We streven ernaar om stapsgewijs blokkades ontmaskeren die onze creativiteit belemmeren en negativiteit om te vormen naar positiviteit. We maken gebruik van verschillende werkvormen om onze creativiteit te prikkelen.  De opbouw van de cursus vormt een dynamiek van kleine verschuivingen naar een persoonlijke "creatieve revolutie". Werkvormen die gebruikt worden zijn o.a. Collage, SoulCollage®, VisionboardHUG's, Schrijfopdrachten, Schilderen, Tekenen, Meditatie en Beweging.

Inhoud Cursus

De cursus bestaat uit cursus 10 workshops van ieder 2,5 uur. Het boek "The Artist's Way", bestaat uit 12 thema's. (Online te bestellen voor €25) 

De cursus is zo samengesteld dat alle thema's aan bod komen. Enkele thema's zijn gecombineerd. In iedere workshop wordt een thema op een creatieve manier verwerkt waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkvormen. Bekijk INZOOMEN om meer te leren over de werkvormen. Hieronder staat beknopt de inhoud van de workshops  (invulling onder voorbehoud). 

  • Workshop 1: Basis; Introductie, Visualisatie, Soulcollage ®, Affirmaties. 

  • Workshop 2.  Identiteit; Beweging, SoulCollage ®,  Intuïtief Schilderen met Aquarel.

 

  • Workshop 3. Macht en Integriteit terug vinden: Beweging, Ritmisch tekenen.

 

  • Workshop 5. Overvloed.  More is more!  Schilderen.

 

  • Workshop 6. Verbondenheid; Beeldtaal , Schrijf oefening, Schilderen.

  • Workshop 7. Kracht terug vinden; Symbolisch Krachtobject maken .

 

  • Workshop 8. Compassie; Uitwerken van HUG’s, Collage Crazy Creature, Schrijfopdracht

 

  • Workshop 9. Balans/Zelfbescherming; Beweging, Creatie in Mixed Media. 

  • Workshop 10. Autonomie en Vertrouwen. Uitwerken HUG’s,  Kalligrafische Aquarel.

Let the magic begin!

Let the magic begin!

Introductie middag op vrijdag 31 januari. Aanvang 14.00 uur.

Deze middag is bedoeld om een bredere indruk te krijgen over de cursus Creatieve Revolutie. Er zal een introductie worden gehouden over o.a. Het belang van creativiteit, The Artist's Way en er zal een creatieve activiteit zijn.    Deelname  is €10. (Bij inschrijving voor de cursus wordt dit bedrag gereduceerd op cursuskosten)

 

Locatie: Atelier SasArtCreation, Molukkenstraat 1 Nijmegen

Cursusdata 2020  (10 x)

Vrijdagmiddag van 14. 00 - 16.30 uur.

*Data: 7 + 14 + 21  feb, 6 + 13 + 20 + 27 maart,  3  + 17 april,  8 mei

(15 mei reservedag).​

* data onder voorbehoud.

Deelname: 

De kosten van de cursus bedragen in totaal € 300 (incl. btw, excl. het boek)

Locatie: Atelier SasArtCreation, Molukkenstraat 1 Nijmegen

“Mijn persoonlijke creatieve uitingen waren intussen gereduceerd tot die van een slapende vulkaan, wanneer ik het boek “The Artist’s Way”, van Julia Cameron tegenkom.  Haar boek biedt een 12 weken durend programma, waar ik tot op de dag van vandaag mee bezig ben. Het is een voortdurend proces. Intussen is het een ritueel geworden mijn dagelijkse ochtend pagina’s te schrijven, meditatieve ommetjes te maken en mijzelf kunstenaars-uitjes te gunnen. Waar ik mijzelf voorheen oplegde, dat alles verantwoord productief en resultaat gericht moest zijn en waar mijn innerlijke criticus de scepter zwaaide, is nu ruimte ontstaan voor zelfacceptatie en zelfverwezenlijking.  Dankzij het boek The Artist's Way, heb ik mijn creatieve drive weer terug gevonden. Er is een synchroniciteit ontstaan waarin alles op zijn plaats lijkt te vallen. Waarin ik een steeds duidelijker beeld krijg van mijn innerlijke verlangens en dromen en deze meer en meer volg.

Mijn enthousiasme over het boek heeft mij ertoe gedreven een interactieve cursus samen te stellen waarbij je creativiteit, in de breedste zin van het woord, weer gaat stromen. Hoewel de stappen klein lijken, ontstaat er een verschuiving naar transformatie! Je innerlijke kunstenaar ontwaakt en zorgt  ervoor dat je leven meer glans krijgt! Ik kijk er naar uit deze cursus met jou te mogen delen!"

Het boek "The Artist's Way"

Het boek, geschreven door Julia Cameron, is hét handvest om blokkades op te heffen die onze creatieve vermogens in de weg staan. The Artist's Way is een waardevolle en inmiddels wereldwijd beproefde methode om in contact te komen met je eigen creativiteit. En ja, over creativiteit beschikt iedereenCreativiteit is inherent aan de mens en uit zich in dagelijkse en minder dagelijkse activiteiten. 

Wie het boek “The Artist’s Way” leest en praktiseert, zal herkennen dat de mate van onze creativiteit voornamelijk met onze mindset te maken heeft.  Maar de mindset veranderen is niet altijd zo eenvoudig, het onbekende bekend maken vereist toewijding, zelfacceptatie, bevrijding en vooral enthousiasme! The Artist's Way, helpt je die creatieve sprakel weer terug te vinden die je leven glans geeft! 

Het boek "The Artist's Way" van Julia Cameron is online te bestellen in het Nederlands of Engelstalig.

"We tend to think that being hard on ourselves will make us strong. But it is cherishing ourselves that gives us strength".
Julia Cameron
The Artist's Way.jpg