THE ARTIST'S WAY

creatieve revolutie

The Artist's Way, de weg naar en inspiratievol en creatief leven. 

Verlang jij er ook zo naar je creatieve sparkle terug vinden?! Begin dit nieuwe decennium met het ontwaken van jouw creativiteit door mee te doen aan de Cursus The Artist's Way.  De cursus is gebaseerd op het gelijknamige boek dat wereldwijd bekendheid geniet, geschreven door Julia Cameron. De cursus  bestaat uit 11 bijeenkomsten. In iedere workshop wordt een thema op creatieve wijze verwerkt.  Door helder te krijgen waar jouw verlangens en drijfveren liggen en door het opheffen van creatieve blokkades, kan jouw creativiteit gaan stromen.  Je maakt gebruik van verschillende werkvormen om je creativiteit te prikkelen. De opbouw van de cursus vormt een dynamiek van kleine verschuivingen naar een persoonlijke "creatieve revolutie".

Werkvormen die gebruikt worden zijn o.a. SoulCollage®, VisionboardSchrijfopdrachten, Schilderen, Tekenen, Meditatie en BewegingOf het nou gaat om kunst-werk of dagelijks-werk, als we scheppen voelen we ons gelukkig!

10 goede redenen om mee te doen!

 • Er is de klad gekomen is het creatief bezig zijn.

 • Je hebt het gevoel je eigen creativiteit in de weg te zitten

 • Je creativiteit kan wel een extra duwtje in de rug gebruiken. 

 • Je hebt een creatief beroep, maar bent je de sparkel kwijt

 • Je hebt geen creatief beroep en mist creativiteit

 • Je droomt van meer creativiteit, maar twijfelt of je wel kunt

 • Je wilt bewust bezig zijn met je creativiteit

 • Je vindt het fijn om in groepsverband creatief bezig te zijn

 • Je zoekt verbondenheid met je diepere zelf, met je omgeving en met de Creatieve Bron

 • Anders...

Inhoud Cursus

De cursus bestaat uit cursus 10 workshops van ieder 2,5 uur, en 1 afsluitmiddag. Het boek "The Artist's Way", bevat 12 hoofdstukken(Online te bestellen voor €25) (workshops zijn niet los te volgen) De cursus is zo samengesteld dat alle thema's aan bod komen. Enkele thema's zijn  daarbij gecombineerd. In iedere workshop wordt een thema op een creatieve manier verwerkt waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende werkvormen zoals; Collage, Associatieve technieken, Schilderen, Tekenen en Schrijfoefeningen. Bekijk INZOOMEN om meer te leren over verschillende werkvormen. De cursus bestaat uit thema's gebaseerd op de hoofdstukken van het boek. 

 • Workshop 1: Gevoel van veiligheid terugvinden

 • Workshop 2.  Gevoel van identiteit terugvinden

 • Workshop 3. Gevoel van Macht en Integriteit terugvinden

 • Workshop 4. Gevoel van Kansen terugvinden

 • Workshop 5. Gevoel van Overvloed terugvinden

 • Workshop 6. Gevoel van Verbondenheid terugvinden

 • Workshop 7. Gevoel van Kracht terug vinden

 • Workshop 8. Gevoel van Compassie terugvinden

 • Workshop 9. Gevoel van Zelfbescherming en Zelfstandigheid terugvinden

 • Workshop 10. Gevoel van Vertrouwen terugvinden

 • Afsluitings-middag

Let the magic begin!

Let the magic begin!

Cursusdata 2020  (11 x)

Vrijdagmiddag van 14. 00 - 16.30 uur.

*Data: 7 + 14 + 21  feb, 6 + 13 + 20 + 27 maart,  3  + 17 april,  8 mei

Afsluitingsdag: 15 mei

Deelname€ 300 (incl. btw, excl. het boek €25,50)

Locatie: Atelier SasArtCreation, Molukkenstraat 1 Nijmegen

Heb je interesse in een volgende cursus The Artist's Way; Creatieve Revolutie? Na de zomervakantie start weer een nieuwe groep.

Stuur  een mailtje om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe data.

Ondanks mijn creatief doorspekte achtergrond voelde ik mij een tijd lang creatief stil staan, en daardoor een stukje minder mijzelf. En dat voelde ik in alle dingen.  Het "doen" van het boek The Artist’s Way, heeft me het gevoel van zelfvertrouwen en het  plezier in het creëren teruggegeven. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de druk van het presteren beter los kon laten. Mijn creativiteit is gaan stromen en ik voel me daardoor meer in lijn met mijzelf.

Ik ben zo enthousiast over deze methode dat ik het graag wil delen met anderen.  Ik heb ervaren dat het niet altijd meevalt trouw te blijven aan het “oefenprogramma” van het boek als je het alleen doorloopt. Ik miste het delen van ervaringen, groepsdynamiek en praktische oefening. Met dit in gedachte heb ik deze cursus vormgegeven. De thema’s krijgen meer draagkracht door ze creatieve uiting te geven en door creatieve tools in te zetten. Dankzij mijn kunstzinnige achtergrond beschik ik over veel creatieve vaardigheden die dit pad kunnen ondersteunen.

Het boek "The Artist's Way"

Het boek, geschreven door Julia Cameron, is hét handvest om blokkades op te heffen die onze creatieve vermogens in de weg staan. The Artist's Way is een waardevolle en inmiddels wereldwijd beproefde methode om in contact te komen met je eigen creativiteit. En ja, over creativiteit beschikt iedereen! Creativiteit is inherent aan de mens en uit zich in dagelijkse en minder dagelijkse activiteiten. 

Wie het boek “The Artist’s Way” leest en praktiseert, zal herkennen dat de mate van onze creativiteit voornamelijk met onze mindset te maken heeft.  Maar de mindset veranderen is niet altijd zo eenvoudig, het onbekende bekend maken vereist toewijding, zelfacceptatie, bevrijding en vooral enthousiasme! The Artist's Way, helpt je die creatieve sprakel weer terug te vinden die je leven glans geeft! 

Het boek "The Artist's Way" van Julia Cameron is online te bestellen in het Nederlands of Engelstalig.

"We tend to think that being hard on ourselves will make us strong.
But it is cherishing ourselves that gives us strength".
Julia Cameron
The Artist's Way.jpg