top of page

The Law of Attraction

"The Law of Attraction", ben je er bekend mee? Het is de overtuiging dat positieve of negatieve gedachten, positieve of negatieve ervaringen aantrekken, dat bepaalde energie, dezelfde energie aantrekt.

Er zijn diverse boeken, artikelen en zelf films over gemaakt. Toch ben ik misschien een te nuchtere Nederlander om even enthousiast te worden bij iedere interpretatie. Als snel krijgt het een materialistisch randje en dat is volgens mij juist waar het niet om gaat. "Ik vraag en het universum serveert"....dat zou wel lekker zijn, maar of we daar nou echt gelukkig van worden? Wat ik een mooie metafoor vindt, is dat alles draait om frequentie van energie en beweging. Ik ben nogal beeldend ingesteld en visualiseer dan water dat ik in beweging kan zetten door mijn energie (en dat kan een verlangen zijn, een activiteit of affirmatie...). Alle omringende watermoleculen komen in beweging door die energie en er ontstaat beweging in het grote geheel dat een golven oplevert. Er hoeft niet altijd met groot geschut gewerkt te worden....een klein bootje geeft meer golven geeft dan een schip. Als ik maar de aanzet geef en regelmatig het water opnieuw in beweging zet. Zo werkt dat bij creativiteit ook, je kunt wachten op inspiratie tot je een ons weegt of gewoon in beweging komen. Het grote geheel komt dan met jou in beweging; en dan ...soms...is het er ineens, die flow van creativiteit, zo'n bijzonder moment van je gedragen voelen in wat je doet en maakt!bottom of page