Elizabeth Gilbert

Onlangs luisterde ik naar een seminar via de School of Life, van Elizabeth Gilbert, je weet wel, schrijfster van o.a. "Eat, Pray, Love". Wat een leuk en inspirerend mens is dat toch!

Wat me raakte was haar kijk op onze veel gestelde (Westerse) vragen; "Waarom ben ik hier eigenlijk, wat is mijn levensdoel, mijn speciale gave"? Herkenbaar! Wie is er niet opgegroeid met het beeld dat we allemaal op deze aarde zijn gebracht omdat we een speciale missie hebben en als deze niet gevonden en nageleefd en nagelaten wordt, dit een verspild leven betekent?! Vaak denken we hierbij aan grootse en meeslepende dingen. Maar wat dat levensdoel aangaat, wat weten wij daar nou eigenlijk van? Helemaal niets! Niet alleen werken deze vragen averechts, ze geven ons een gevoel van paniek en een hoop stress. Killing voor onze creativiteit! En juist die creativiteit is zo belangrijk om echt verbinding te maken met onze authentieke zelf.

We kunnen ons hele leven gissen naar ons "hogere doel" en er ons zorgen over maken....wat schieten we ermee op? Beter is het, erop te vertrouwen dat het Universum ons echt wel een seintje geeft als dat nodig blijkt te zijn. Tot die tijd is haar advies: relax, relativeer, doe je ding.

"For all that matters, maybe my life purpose was to hold that ladder so the guy wouldn't fall, during those 5 minutes of my life, and all the rest was just filling of time..." ~ E. Gilbert