top of page

De mediterende kunstenaar

Voordat je aan een creatieve opdracht begint, of welke opdracht dan ook, is het altijd fijn om even naar binnen te keren. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren, net wat het moment je ingeeft. Door even je ogen te sluiten en te letten op je ademhaling of wat zachte lichaamsbewegingen bijvoorbeeld. Met mijn cursisten pak ik graag tijdens een workshop een moment om even thuis te komen in je lichaam. Ook schrijf ik soms visualisaties. Zo kan ik stiekem mijn dromerige fantasie in een jasje hullen en deelnemers meenemen in een verhaal. Eigenlijk is het maken van kunst zelf ok een vorm van meditatie. Als je luistert naar je ingeving kom je vanzelf dichter bij je creatieve bron. Dat lukt niet altijd, soms zit die innerlijke criticus gruwelijk in de weg, maar als we dat stemmetje kunnen uitschakelen dan kom je in die heerlijke flow waarin er langzaam iets onder je handen groeit.

bottom of page