top of page

Blokkades in Creativiteit

Ik was als kind een zeer expressief meisje, kon helemaal opgaan in mijn verbeelding vermogen wat zich uitte zich in toneelstukjes, verkleedpartijen en al spelend verhalen vertellen. Ik keek er naar uit als ik een spreekbeurt mocht houden. Opstellen schreef ik moeiteloos en passioneel. Had geen enkele remming, noch maakte ik mij zorgen iets "fout" te doen. Op de middelbare school veranderde dat en voelde ik mij een stuk onzekerder en kwetsbaarder. Ik weet nog goed de aanleiding; een paar giechelende meiden tijdens een spreekbeurt. Er ging een knop om, er gingen door de jaren heen meer knoppen om en mijn kinderlijke onbekommerdheid en spontaniteit was verdwenen. Hoe kom je weer terug bij je oorspronkelijke pure creativiteit? Hoe verbindt je je weer met je creatieve innerlijke bron? Hoewel ik een doorspekte creativive achtergrond heb, voelde het alsof ik een tijd stilstond. Er moest meer zjn....Mijn persoonlijke zoektocht naar groei en geluk, begon met SoulCollage(r) en het boek The Artist's Way, geschreven door Julia Cameron. En my o my! Wat heeft me dat veel gebracht!

Inmiddels geeft i traning in het verbinden met creativiteit, met het boek The Artist's Way als leidraad. https://www.sasartcreation.com/the-artists-way-trainingbottom of page