top of page

Affirmaties

Hoe vaak sabel jij jezelf per dag neer met negatieve overtuigingen? Vertel jij jezelf dat je niet goed genoeg bent? Waarschijnlijk meer dan je lief is. Toch zou het heel gezond zijn jezelf wat vaker te prijzen en positieve bevestigingen over jezelf uit te spreken, ook als je dat nog niet als "waar" ervaart. Positieve affirmaties zijn teksten die je motiveren en aanmoedigen. Ze geven je energie en gaan ervoor zorgen dat je automatisch op een positievere manier gaat denken. Door herhaling ga je meer geloven in het positieve en in mogelijkheden. Letterlijk betekent affirmatie: bevestiging, bekrachtiging. Herhaling zorgt ervoor dat je hersenen opslaan wat ze vaak zien of horen en dit als waarheid interpreteren. Hierdoor creëer je voor jezelf de basis voor het manifesteren van jouw affirmaties en een groter zelfvertrouwen.


Zo schrijf je je eigen affirmatie:

Ik + werkwoord + nu + iets positiefs waar je blij van wordt of een positieve eigenschap

Schrijf je affirmatie in het nu en vermijd ontkenningen.

Herhaal een affirmatie gedurende enkele minuten op rustige toon hardop of in het hoofd. Kies/schrijf er niet meer dan één per dag.


voorbeelden

~ Ik groei en ontwikkel mijzelf elke dag een stukje meer en zal dit altijd blijven doen. ~ Ik heb unieke eigenschappen die mensen als een magneet aantrekken. ~ Ik waardeer mezelf. ~ Ik sta in mijn kracht als ik een presentatie geef op mijn werk. ~ Ik ben een gewaardeerde vriend(in) met oprechte aandacht voorde ander.


You Go!

bottom of page