AGENDA

flyerdefdefdef2021.jpg

OPEN ATELIER ROUTE NIJMEGEN-OOST

Zondag 3 en 10 oktober van 13.00-17.00 uur.

Ook dit jaar zijn er de Open Atelierdagen in de Schildersbuurt, Nijmegen Oost.

Er zal weer veel beweging in de wijk zijn, want men kan een kijkje nemen in de ateliers van 13 beeldend kunstenaars.
Zondag 3 en 10 oktober stellen zij hun atelier open van 13.00-17.00 uur.
Voor iedere geïnteresseerde is er de mogelijkheid om een aantal of alle adressen te bezoeken om te zien hoe en waar deze kunstenaars werken, hun nieuwe werk te bekijken, kennis te maken en vragen te stellen. Kopen kan natuurlijk ook.

De afgelopen jaren waren de atelierdagen een groot succes. Er is een grote diversiteit aan kunstenaars. Ieder jaar zijn er wel een paar nieuwe deelnemers, terwijl anderen een jaartje overslaan. Dit maakt het voor de bezoekers extra interessant.
Ook dit jaar is er weer een overzichtsexpositie in de etalage van Albert Heijn aan de Daalseweg 200 (tussen de winkel en de Wanco). Iedere kunstenaar heeft daarvoor een speciaal werk gemaakt.
Tevens hangt daar informatie over de ligging van de ateliers en men kan van daaruit een keuze maken voor de te volgen route. In de ateliers liggen ook flyers met alle informatie.

http://openateliersnijmegenoost.nl/

route: http://openateliersnijmegenoost.nl/locaties/

thebigdrawnijmegen2021.jpg

The Big Draw Nijmegen is een gratis toegankelijk festival, tijdens deze 4 dagen zijn alle activiteiten en expo’s gratis toegankelijk. Het is een teken feest voor iedereen!

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 9 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag.

Zaterdag en zondag, 11 en 12 september, kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen zich onderdompelen in de wereld van het tekenen. Op zaterdag zijn de activiteiten voornamelijk in en rondom de binnenstad en zondag bij diverse culturele partners, zie onze festivalkrant voor de plaatsen en tijden.

Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw. Geef je ogen goed de kost en laat je inspireren door het werk van diverse kunstenaars.

Ik heb het raam van Tabbers Licht Design, Van Broeckhuysenstraat 40, Nijmegen, voorzien van een kosmisch lijnenspel.

molukkenstraat_edited.jpg

OPEN ATELIERDAG  19 september

Zondag 19 september van 11-17u openen de ateliers aan de *Molukkenstraat 1 in Nijmegen, hun deuren. 

In de voormalige basisschool 'de Blauwe Buut' verwelkomen vormgevers en kunstenaars u graag in hun werkplaatsen. Voordat ze het pand eind dit jaar hoogstwaarschijnlijk moeten verlaten voor woningbouw, willen wij nog een inspirerende dag aanbieden voor publiek.

Te zien zijn: schilderijen, tekeningen, textiele werkvormen, glaswerk, grafiek, fotografie, recycle design, animatie, webdesign en allerhande andere kunst en vormgeving.

Bent u nieuwsgierig, gewoon toe aan een leuk uitje of op zoek naar een mooi kunstwerk, u bent van harte welkom! 

Parkeren:  in omgeving op toegestane plekken. Nog beter; kom met fiets / te voet.

*Ingang: om de hoek aan de Archipelstraat, Nijmegen

Toegang: gratis

Ter gelegenheid van deze Open Dag ontvangt u 30% korting op aankoop van een kunstwerk uit de collectie van Sasja Cappendijk, Atelier SasartCreation.