DSC_0335.JPG

KUNSTCOLLAGES MAKEN
cursus

 TRY-OUT WORKSHOP

"Kunst Collages maken" is een nieuwe cursus die ik lanceer vanaf september. Maar voor die tijd wil ik een korte try-out aanbieden (voor gereduceerd tarief) voor een klein groepje deelnemers. Ben jij erbij?

 "Collage-techniek" is een kunstzinnige techniek waarbij je met papier en mixed media kunstwerken kunt ontwerpen.  

Een collage is een kunstvorm, waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van uitgeknipte of gescheurde stukken papier en/of ander materiaal, die met lijm op een steviger drager, bij voorbeeld papier of canvas geplakt worden. De gebruikte materialen kunnen naast papier bijvoorbeeld zijn: knipsels uit tijdschriften, delen van  foto's, tekeningen, geschilderd of bedrukt papier of stof. De collage kan ook de basis zijn voor verder doorwerken met verf, inkt, of ander materiaal. 

Het woord collage komt uit het Frans, wat plakken of kleven betekent.

Collage bied eindeloos veel ruimte voor je creativiteit. Met knipsels kun je positioneren totdat je tevreden bent over je compositie. Een sterke compositie, is afhankelijk van de manier waarop elementen zijn samengevoegd. Daarbij let je o.a. op  contrasten, maatvoering, ritme, textuur, vorm en kleur. 

Binnen aangereikte oefeningen leer je een sterk visueel beeld neer te zetten.  

Persoonlijk werk ik heel graag met collage techniek. In de lessen Kunst-Collages ligt de nadruk op het maken van sterke composities die een boeiend beeldvlak opleveren.  Het maken van kunst-collages is zeker niet te verwarren met scrapbooking, soulcollage(r) of visionboard, waarbij ook collage techniek wordt gebruikt. Deze vormen zijn  decoratief of hebben een persoonlijk verdiepend doel, een heel ander uitgangspunt dus.  Ook van deze technieken ben ik thuis, maar zijn in deze cursus niet van toepassing.  In de cursus Kunst Collages, houden we ons bezig met het maken van kunstzinnige collages. En je eigen kunstwerken maken, hoe leuk is dat!

Ben je nieuwsgierig geworden en kun je niet wachten om aan de slag te gaan?  Dan verwelkom ik je graag in deze TRY OUT! Beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Inhoud: 5 lessen

Wanneer: Vrijdag ochtend van 10.00 tot 12.30 uur

Data:  13 mei, 20 mei,  27 mei, 3 juni, 10 juni

Locatie: Atelier SasArtCreation, Generaal de Bonskazerne,
Generaal de Bonsweg 1, 5363 ST GRAVE-VELP
Begane grond, gebouw A
Ingang en parkeren aan de achterkant van gebouw A

 

Deelname: Gereduceerd try-out tarief voor 5 lessen totaal €100

Meld je aan door je gegevens via onderstaande knop te mailen.